1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ankara – İstanbul 3.5 Saatte Ulaşmanın Yolları ve İpuçları

Ankara – İstanbul 3.5 Saatte Ulaşmanın Yolları ve İpuçları

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu: 2027 Yılında Ankara-İstanbul Arası Yolculuk 3.5 Saate Düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Ankara’da Tarihi Tren Garı’nda gazetecilerle iftarda bir araya geldi. Bakan Uraloğlu, 2027 yılı ortasında Bilecik Tünelleri bitince Ankara-İstanbul arası seyahat süresinin yüksek hızlı trenle 3.5 saate düşeceğini söyledi. Ayrıca, bakan 10 yıl içinde planladıkları saatte 350 km hızla giden süper hızlı trenle Ankara-İstanbul arasının 80 dakikada kat edileceğini ifade etti.

Tarihi Tren Garı’ndaki iftar buluşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Uraloğlu, demiryolu hattı hedefleri, Süper Hızlı Tren Projesi, 5G yatırımları, yeni havalimanı projeleri, Atatürk Havalimanı’nın geleceği, sosyal medya şirketlerinin algoritma değişikliği, Suriye yönetimi ile işbirliği gibi konularda önemli değerlendirmeler yaptı.

Suriye ile İşbirliği

Bakan Uraloğlu, demiryolu, havayolu, karayolu, denizcilik gibi ulaştırma alanlarında Suriye ile iletişim halinde olduklarını belirtti. Şam’a kadar uzanacak bir demiryolu hattı projesi üzerinde çalıştıklarını ve havayolu alanında da Suriyeli pilotların gece uçuşlarını gerçekleştirebilmelerini sağlayan sistemlerin kurulacağını ifade etti. Ayrıca, denizcilik alanında Suriye’nin önemli limanlarından birini bir Türk işletmecinin işletmesi konusunda çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Demiryolu Projeleri

Ülkede şu anda 13 bin 919 km demiryolu hattı bulunduğunu belirten Bakan Uraloğlu, inşası devam eden 6 bin km ile birlikte hattı 17 bin 500 km’ye çıkaracaklarını ve hedeflerinin 28 bin 500 km’ye ulaşmak olduğunu söyledi. Ayrıca, Dünya Bankası’nın 1 milyar dolardan başlayan kredi vereceği diğer hatlar için çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki aylarda ihalelerin yapılacağını aktardı.

Sosyal Medya İçin Yasal Düzenleme

Roblox’un kapatılmadığını belirten Bakan Uraloğlu, zararlı içeriklerin çıkarılması konusunda mahkeme kararına uyulması durumunda erişim engelinin kaldırılacağını söyledi. Ayrıca, sosyal medya platformlarındaki algoritma değişiklikleri ve reklam içeriklerinde yapılan düzenlemelere de değinen bakan, bu konuda yakın takipte olduklarını ve siber güvenlik yasasında gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

Diğer Konular

Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı tren hattında yaşanan yoğunluk sorununa çözüm olarak 12 yeni tren setinin alınacağını ve hizmete sokulacağını açıkladı. Ayrıca, Bilecik Tünelleri’nin bitmesiyle Ankara-İstanbul seyahat süresinin 3.5 saate düşeceğini ve süper hızlı tren projesinin değerinin 5 milyar doların üzerinde olduğunu belirtti. TÜRASAŞ’ın ürettiği yerli tren prototiplerinin hazır olduğunu ve önümüzdeki yıllarda seri üretime geçileceğini de sözlerine ekledi. Ankara’da Trafik Sorunu ve Ulaşım Projeleri

Ankara’da trafik sorunlarıyla baş etmek için çeşitli ulaşım projeleri hayata geçiriliyor. Ulaştırma Bakanı, Esenboğa Metro Hattı’nın 2017’de bakanlıklarına devredildiğini ve 28 km’lik hat için 50 milyar TL’lik bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Trafik sıkışıklığını çözmek için sadece yol yapmanın yeterli olmadığını vurgulayan Bakan, bazı yolları kapatıp yaya trafiğine izin verilerek de trafiğin rahatlatılabileceğini söylüyor.

Diğer yandan, 5G ihalesinin bu yılın ilk yarısında gerçekleşmesi ve 2026 yılında 5G’ye geçiş yapılması hedefleniyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yıllık 40 milyon yolcu kapasitesine ulaştığı ve Atatürk Havalimanı’nın hala yoğun bir hava trafiğine sahip olduğu belirtiliyor.

Esenboğa Havalimanı’nda ise mevcut iki pistin yanı sıra üçüncü bir pistin açılacağı ve yeni bir terminal projesinin ileride hayata geçirileceği ifade ediliyor. Ayrıca, Türkiye genelinde 1500-2000 metre uzunluğunda serbest pistlerin inşa edilmesi planlanıyor.

Ulaştırma Bakanlığı, Ankara-İstanbul arasında Bolu Dağı’ndaki trafik yoğunluğunu azaltmak için alternatif bir otoyol projesi üzerinde çalıştığını da belirtiyor. Projenin 2032 yılına kadar tamamlanması planlanıyor ve mevcut yolun ihtiyaçlarını 10 yıla kadar karşılayacağı öngörülüyor.

Ulaştırma Bakanlığı, Türk Telekom’un özelleştirilmesi konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Türk Telekom’un altyapı yatırımlarını artırmak istediğini belirten Bakan, imtiyaz hakkının en az 15 yıl, belki de 25 yıl uzatılacağını ifade ediyor. Bu çalışmaların sonucunda Ankara’da ulaşım sorunlarının azaltılması ve daha sağlıklı hizmetlerin sunulması hedefleniyor. yer alan detayları özgünleştirerek, SEO uyumlu ve akıcı bir şekilde şu şekilde yeniden yazabiliriz:

Başlık: Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü ile İş Birliğini Güçlendiriyor

Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile iş birliğini arttırarak küresel sağlık alanında daha etkin bir rol oynamayı hedefliyor. Sağlık Bakanı, “DSÖ ile olan iş birliğimiz sayesinde, uluslararası sağlık politikalarının belirlenmesinde daha aktif bir şekilde yer alacağız” dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin DSÖ ile olan iş birliğinin önümüzdeki dönemde daha da güçleneceği belirtildi. Bakanlık yetkilileri, “Pandemi sürecinde yaşanan deneyimlerimizi paylaşarak küresel sağlık sorunlarına çözüm bulma konusunda aktif bir rol oynamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştular.

Türkiye’nin DSÖ ile artan iş birliği, uluslararası alanda sağlık politikalarının belirlenmesinde etkin bir şekilde rol almasını sağlayacak. Bu iş birliği sayesinde, Türkiye’nin deneyimleri ve başarılı uygulamaları da daha geniş bir kitleye ulaşacak ve küresel sağlık alanında daha fazla etki yaratılacak.

Ankara – İstanbul 3.5 Saatte Ulaşmanın Yolları ve İpuçları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Giriş Yap

Kocaeli Bulten ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!