BMC, IDEF 2025 Fuarı’nda 5 Yeni Askeri Araç ve Yerli-Milli Motorları Tanıttı
BMC, 3 ürün grubunda 5 yeni askeri aracının ve yerli-milli motor ve transmisyon sistemlerinin lansmanını, IDEF 2025 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda gerçekleştirdi.
Sahadan gelen ihtiyaçlar doğrultusunda tasarlanan yeni kara savunma araçları, TURAN 4×4 Zırhlı Yük ve Personel Taşıyıcı, ZEYBEK 8×8 Zırhlı Kurtarıcı, ZEYBEK 8×8 Zırhlı Tank Taşıyıcı, ZEYBEK 4×4–5 Ton Taktik Tekerlekli Araç ve ALTUĞ 8×8 (105 mm) silah kuleli ‘Tank Avcısı’ BMC’nin fuarda sergilediği yenilikler arasında yer aldı.
BMC’nin Yenilikleri
Yapılan açıklamaya göre, sahadaki lojistik ihtiyaçlara yanıt vermek üzere BMC tarafından geliştirilen ZEYBEK ürün ailesi ise bu fuarda ilk defa tanıtıldı.
ZEYBEK 8×8 Zırhlı Kurtarıcı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saha ihtiyaçları ve değişen muharebe koşulları doğrultusunda geliştirildi. Arızalı araçları çatışma bölgesinden süratle uzaklaştırıp tahliye edebilen ZEYBEK 8×8 Zırhlı Kurtarıcı, operasyonun kesintiye uğramasını önleyerek sahadaki birliklere önemli bir lojistik destek sağlıyor.
Zeybek Ailesi
ZEYBEK 8×8 Tank Taşıyıcı, başta ALTAY Ana Muharebe Tankı olmak üzere çeşitli askeri araçları güvenli ve etkin şekilde taşımak amacıyla tasarlandı. ZEYBEK 4×4 5 Ton Taktik Tekerlekli Araç ise zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek hareket kabiliyeti, dayanıklılık ve görev esnekliği sunacak şekilde tasarlandı.
TURAN 4×4 Zırhlı Yük ve Personel Taşıyıcı Aracı, hem personel hem de lojistik yük taşımacılığı görevlerinde performans sergiliyor. ALTUĞ 8×8 Zırhlı Muharebe ve Personel Taşıyıcı Araç ise kendi sınıfında konvansiyonel ve asimetrik muharebe sahasının tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlandı.
Yerli Güç Üniteleri de Fuarda Tanıtıldı
BMC POWER’ın deniz ve kara platformları için geliştirdiği yüzde 100 yerli ve milli motor ve transmisyon sistemleri de IDEF 2025’te sergilendi.
Bu güç grupları savunma sanayinin yerlileşme stratejisinde kritik bir rol üstleniyor. Kara ve deniz platformları için geliştirilen yerli motor ve transmisyon sistemleri, 400 HP ile 1500 HP arasında değişen güçlerde üretiliyor.
‘YERLİ VE MİLLİ SAVUNMA SANAYİ HEDEFİNE KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve üretilen yeni araçları tanıtmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaçlarını gözeterek, yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğimiz bu ürünlerimizle ordumuzun sahadaki operasyonel gücüne güç katacağız” dedi.
BMC POWER şirketiyle, sadece kara araçları için değil, deniz platformları için de yerli ve milli motorlar geliştirmek amacıyla çalıştıklarını belirten Fuat Tosyalı, “Savunma sanayimizin yüzde 100 yerlileşebilmesi için en stratejik alan olan motor ve güç grubu geliştirme ve üretiminde BMC POWER ülkemizin yüz akı oldu.” diye konuştu.
IDEF 2025’te lansmanı gerçekleştirilen MAVİ BATU ve FIRTINA Güç Grubu ile hem deniz hem kara araçlarında ülkemizin yerli ve milli savunma sanayi hedefine katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.
bulunan birkaç cümleyi örnek olarak aşağıda görebilirsiniz:
Başlık: Türkiye’de Yapılan Bir Araştırmaya Göre Çocukların Yüzde 70’i Teknoloji Bağımlısı
Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre, çocukların yüzde 70’i teknoloji bağımlısı olarak tanımlanıyor. Araştırma sonuçlarına göre, çocukların büyük bir kısmı günde ortalama 6 saatini telefon, tablet veya bilgisayar başında geçiriyor.
Araştırmayı yapan uzmanlar, çocukların teknoloji bağımlılığının sosyal ilişkilerini olumsuz etkilediğini belirtiyor. Uzmanlar, ebeveynlere çocuklarının teknoloji kullanımını sınırlandırmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Araştırmanın sonuçlarına göre, çocukların teknoloji bağımlılığını azaltmak için ailelerin çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmesi, açık hava aktivitelerine yönlendirmesi ve teknoloji kullanımını belirli saatlerle sınırlaması gerekiyor.