Türkiye’de Yapay Zekâ Yüksek Lisans Programı Başlıyor
Metal Sanayicileri Sendikası ve İTÜ İş Birliği Yapıyor
Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), sanayinin dijital dönüşümüne liderlik etmek amacıyla güçlerini birleştirdi. MESS üyeleri ve özel sektör profesyonellerine yönelik olan Yapay Zekâ Yüksek Lisans Programı, Eylül 2025’te başlayacak. Program, teorik bilgiyi sanayiye özel uygulamalı eğitimlerle birleştirecek.
Liderler Programa Tam Destek Verdi
MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, programın sanayinin dönüşümüne katkı sağlayacağını belirterek, “Sanayimizin bugünkü ihtiyaçlarına çözüm sunmanın ötesinde, geleceği şekillendirecek yetkinlikleri kazandırmaya odaklanıyoruz.” dedi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ise üniversite-sanayi iş birliğinin önemine vurgu yaptı. MEXT Genel Müdürü Efe Erdem ise programın yenilikçi vizyonunu şu sözlerle ifade etti: “MEXT olarak, 750’yi aşkın şirketle iş birliği yaparak dijital ve yapay zekâ dönüşümüne liderlik ediyoruz.”
Program, MESS’in teknoloji üssü MEXT ve İTÜ’nün akademik altyapısıyla hayata geçirildi. Sanayide yapay zekâ teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen program, çevrimiçi derslerin yanı sıra yüz yüze eğitimler de içerecek. Ayrıca, küresel teknoloji şirketlerinden uzmanlar da programa konuk konuşmacı olarak katılacak.
Sanayinin İkiz Dönüşümüne Katkı Sağlanacak
MESS’in teknoloji üssü MEXT, kuruluşundan bu yana 32 binden fazla kişiye eğitim vererek sanayinin dijital ve yeşil dönüşümüne katkı sağladı. Yapay Zekâ Yüksek Lisans Programı, MEXT’in yeni kurulan Yapay Zekâ Merkezi ile birlikte, sanayide inovasyonu ve yetkinliği artırmayı hedefliyor. Ayrıca, AI EDIH Türkiye Konsorsiyumu aracılığıyla Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri ağına dâhil olan MESS ve İTÜ, uluslararası iş birlikleriyle Türkiye’nin yapay zekâ ekosistemini güçlendirmeyi sürdürecek.