1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Teknoloji dar bir zümrenin kontrolünde olursa toplumsal eşitsizlikleri derinleştirebilir, bu nedenle teknolojinin demokratikleşmesi önemlidir!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Teknoloji dar bir zümrenin kontrolünde olursa toplumsal eşitsizlikleri derinleştirebilir, bu nedenle teknolojinin demokratikleşmesi önemlidir!

featured
service

“Bakanlık Yönetim Sistemi Eğitimde Köklü Değişikliklere Yol Açıyor”

Milli Eğitim Bakanı Cevdet Yılmaz, Mogan Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleşen Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Yönetim Sistemi (MEBBYS) Tanıtım Programı’nda yaptığı konuşmada, teknolojinin hızla değişen dünyamızda eğitim alanında da köklü değişikliklere yol açtığını belirtti. Yılmaz, 21. yüzyılın yapay zeka, kuantum, büyük veri ve makine öğrenmesi gibi teknolojilerle şekillenen bir değişim çağı olduğunu vurgulayarak, eğitim sistemlerinin de bu devrimi takip etmek zorunda olduğunu dile getirdi.

“Veri Paylaşımı Kamu Hizmetlerinde Önemli”

Yılmaz, e-Devlet altyapısının güçlendirilmesiyle vatandaşların kamu hizmetlerine hızlı, şeffaf ve kolay erişiminin sağlandığını ve Türkiye’nin uluslararası alanda dikkat çekici bir mesafe katettiğini belirtti. Dijitalleşmenin veriden daha fazla değer oluşturacak şekilde derinleşmesini hedeflediklerini ifade eden Yılmaz, veriye dayalı politika üretme sistematiğini yaygınlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Yılmaz, “Kurumlarımız arasında veri paylaşımı çok önemli. Bunu yaptığımız zaman bütün kurumlarımız bundan daha fazla istifade eder hale geliyorlar.” dedi.

“Eğitim Yönetiminde Dijital Devlet Yaklaşımı”

Bakanlık Yönetim Sistemi (BYS) ile eğitimde Dijital Devlet yaklaşımının güçlü bir örneği olduğunu söyleyen Yılmaz, sistemin veri temelli, hızlı ve isabetli karar almayı desteklediğini belirtti. Yapay zeka ve coğrafi bilgi sistemleriyle güçlendirilen BYS’nin, kaynakların verimli kullanılmasını sağladığını ve eğitimde şeffaflık ve etkinliği kurumsal refleks haline getirdiğini ifade etti. Yılmaz, sistemin geçmiş verilerden güncel öğrenci hareketlerine kadar geniş bir veri yelpazesini işleyerek güçlü öngörüler sunduğunu söyledi.

Bu dönüşümün eğitim-öğretim alanında öğrenci başarı verilerinin analiziyle hangi bölgelerde müdahalelerin gerektiğinin daha hızlı belirlenmesini ve uygulanmasını sağladığını belirten Yılmaz, yapay zeka destekli karar ağaçları ve veri madenciliği uygulamalarıyla yöneticilere stratejik destek sunulduğunu aktardı. Yılmaz, “Geleceği öngörüp hareket etmek, eğitimde çok kıymetli. Bugün attığınız bir adım belki 10 yıl, 20 yıl sonra bir meyve veriyor.” şeklinde değerlendirmede bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı, Geleceğin Mesleklerine Hazır Olmak İçin Çalışıyor

Türkiye’de eğitim sistemi, geleceğin ihtiyaçları ve dinamikleri doğrultusunda geliştirilmeye devam ediyor. Deneyimli bir haber editörü olarak gözlemlediğimiz kadarıyla, Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuda önemli adımlar atıyor.

Yıllar sonrasının ihtiyaçlarını, ortamını şimdiden görüp yeni gelişen meslekler, ortadan kalkan meslekler, çalışma hayatındaki değişimleri analiz ederek eğitim sisteminin bu doğrultuda güncellenmesi gerektiğinin farkındayız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bu yönde çalışmalar yürüttüğünü görüyoruz.

Bakanlık, gelecekte hangi mesleklerin ön plana çıkacağını öngörebilen, eğitim alanında gereksinim duyulan branşları belirleyip öğretmen ihtiyacını zamanında karşılayacak bir yapı oluşturmayı hedefliyor. Bakanlık Yönetim Sistemi, eğitim yönetiminde sessiz ama güçlü bir devrim niteliğinde ve bu dönüşüm, Türkiye’nin yüzyılın hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Geleceğin mesleklerine hazırlıklı olmak ve eğitim sistemini bu doğrultuda şekillendirmek, ülkemizin rekabet gücünü artırmak adına büyük önem taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yönde attığı adımlar, Türkiye’nin geleceğe daha güçlü ve donanımlı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Teknoloji dar bir zümrenin kontrolünde olursa toplumsal eşitsizlikleri derinleştirebilir, bu nedenle teknolojinin demokratikleşmesi önemlidir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Giriş Yap

Kocaeli Bulten ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet