Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde bulunan Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Kliniği, 3 hekim ve 10 yardımcı sağlık personeli tarafından yürütülen hiperbarik oksijen tedavisine (HBOT) ev sahipliği yapıyor. Hastalara bu tedavi kapsamında yüksek basınçlı ortamda 2 saat saf oksijen veriliyor.
Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik ve Uşak gibi çevre illerden de hastaların kabul edildiği merkezde, özellikle diyabet, radyoterapi, kronik yaralar, kemik enfeksiyonları, işitme kayıpları ve zehirlenme vakaları tedavi ediliyor. Ortalama 1,5-3 ay süren iyileşme sürecinde hastalar, klinikte 30 ila 60 seanslık tedavi alıyor.
Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, merkezin uzun yıllardır hizmet verdiğini belirterek, “Kliniğimize Ocak 2024 ile Nisan 2025 arasında 1266 hasta başvurdu. Hastalara yüksek basınçlı ortamda yüzde 100 oksijen veriyoruz. Hasta grubumuzun üçte biri çevre illerden geliyor” dedi.
Merkezde görevli Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Selahattin Çakıroğlu, kliniğin bölgenin tek HBOT hizmeti veren merkezi olduğunu vurgulayarak, “Hastalara maskeyle saf oksijen veriyoruz. Tedavi sürecinde bazen cerrahi müdahaleyi dahi engelleyebiliyoruz” şeklinde konuştu.
Afyonkarahisar’dan tedavi için kliniğe başvuran Ayşe Arsoy, işitme kaybı nedeniyle 16 gündür tedavi gördüğünü belirterek, “Tedavimde ilerleme var. İşitme testinde derecemde düzelme oldu. Herkesin bu tedaviden faydalanmasını isterim” dedi.
Uşaklı Sinan Çelik ise sağ kulağındaki işitme kaybı için aldığı tedaviden memnun kaldığını ve işitme kaybının neredeyse yok olma seviyesine geldiğini ifade etti.