Kocaeli’de düzenlenen “Sosyal Medyada Kullanan mı, Kullanılan mısın?” isimli söyleşi, sevilen yazar Yelda Kırçuval’ı okurlarıyla buluşturdu. Etkinlikte, sosyal medyanın insan hayatındaki etkilerine dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Kırçuval, “Sosyal medya, bizi derinlemesine kandırıyor. Yanlış bilgilerle dolu sanal dünya, bireyleri özgüvenlerinden uzaklaştırıyor ve özellikle gençler arasında kıyaslama duygusunu pekiştiriyor,” ifadelerini kullandı.
Bu yıl “Savaşın ve Acının Edebiyatı” teması ile gerçekleşen 14. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde üçüncü gününe adım attı. Karamürsel Alp Salonu’ndaki etkinliklerde, Kırçuval’ın yanı sıra yazar Çetin Deniz de yer aldı. Deniz, “Beynini Konfor Alanından Çıkart” başlıklı söyleşisinde şükretmenin zihinsel sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı. “Şükretmek, beynimizin işlevselliğini artırarak bizi daha verimli hale getiriyor,” diyen Deniz, güne olumlu düşüncelerle başlamanın önemine dikkat çekti.
Katılımcılara yönelik düşüncelerini paylaşan Çetin Deniz, insan beyninin doğuştan sağlıklı bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Her sabah uyandığımızda, 3 buçuk milyar dolarlık değerinde bir beyinle güne başlamalı ve buna şükretmeliyiz. Ancak bu değerli beyinde oluşabilecek küçük sorunların tüm fonksiyonları etkileyebileceği unutulmamalı,” şeklinde konuştu.
Yelda Kırçuval ise sosyal medya bağımlılığının tehlikelerine değinerek, “Sosyal medya, bireyleri birbirleriyle kıyaslamaya iterken, aslında kendimizden uzaklaşmamıza neden oluyor. Bu alanda karşılaştığımız yanlış veriler, kendi yaşamımıza dair olumsuz düşüncelere yol açabiliyor,” dedi. Kırçuval, sosyal medyanın gençler üzerindeki etkileri konusunda dikkat çekici örnekler sunarak, “Sosyal medya, gençlerimize ‘Onda var, bende niye yok?’ düşüncesini aşılayarak özgüvenlerini zedeler,” açıklamasında bulundu.