Sağlık Bakanlığı, Bakan Kemal Memişoğlu’nun talimatı doğrultusunda Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından “2. Genel Teftiş” sürecinin başlatıldığını duyurdu.
Bu kapsamda, 12 ilde 105 hastaneyi denetim kapsamına alan Bakanlık, eş zamanlı teftiş sürecini yürütmek için 53 müfettiş görevlendirdi. Denetimlerde riskli ve kritik alanlara öncelik verilecek ve acil sağlık, poliklinik ve hasta hakları hizmetleri ile ameliyathane ve merkezi sterilizasyon birimleri, yoğun bakım hizmetleri, nöbet ve mesai sistemleri, sağlık kurulları, tıbbi malzeme ve cihaz yönetimi gibi alanlar kontrol edilecek.
Bu denetimlerle amaç, sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesini sağlamak ve “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık” modeli ile “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programı kapsamında hizmet kalitesini artırmak.
Teftiş Kurulu Başkanlığı, “denetlerken eğiten ve rehberlik eden” bir yaklaşım benimseyerek, standartlarını güncelleyerek rehberler hazırlıyor ve denetim tekniklerini geliştirerek rehberlik ve denetim misyonunu güçlendiriyor.
“Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda insan odaklı, nitelikli ve güvenilir sağlık hizmeti sunmaya dönük titiz bir çalışma yürüten Teftiş Kurulu Başkanlığı, halkın sağlık hizmetine erişimi, hizmet kalitesi ve hasta güvenliği gibi konuları inceliyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen denetimler, “Rehberlik, Teftiş ve Denetim Faaliyetlerinin Düzenli ve Etkin Bir Şekilde Yerine Getirilmesi” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda hayata geçirildi. Bakanlık, “Genel Teftiş Rehberi”ni güncelleyerek, geçtiğimiz Ocak ayında başlatılan “1. Genel Teftiş” sürecinde 38 müfettişi Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Muğla ve Uşak illerine göndererek genel teftişler gerçekleştirdi.